2017/18 Faamanatuga ma Mea na Tutupu i luga o Oahu

Mea Faʻapitoa Faʻafetaia le Manulauti Faʻaleaganuʻu o lenei motu

O tausamiga ma mea tutupu a Oahu e faʻaalia ai le aganuu ma aganuʻu faʻapitoa i le motu. E mafai foi e tagata asiasi ma tagata o le atunuu ona faatofu i latou lava i tu ma aga masani a le motu pe a latou auai i se faafiafiaga o tagata eseese o Hawaii ma o latou tupuaga, se faasologa o tafaoga faamasani, faaaliga ata, se tauvaga tauvaga po o taaloga faapolofesa, po o se mea taumafa o le gaosiga e faaalia ai le motu top chefs.

Oketopa - Tesema 2017

Oketopa 8, 2017

Molokai Hoe

O lenei tausaga e faailoga ai le 63 tausaga faaletausaga o Molokai Hoe, o se tasi o taaloga pito sili ona umi o taʻaloga taʻaloga a Hawaii, lona lua i lakapi. O le taamilosaga a le paopao e amata i le matafaga o le Hale o Lono i Molokai ma ui atu i le Kaiwi Channel, e faaiʻu i le Duke Kahanamoku Beach i Waikiki. O le Molokai Hoe e faʻaauauina se tasi o tu ma aga faaleaganuu a Hawaii ma Polynesia ao faʻaaloalo i taʻavale taʻavale i le salafa o le lalolagi.

Oketopa 20 - Novema 5, 2017
Hawaii Food & Wine Festival
O le tausamiga e aofia ai mea e tutupu i le gaosiga o meaʻai ma afiafi o faʻaaliga e aofia ai ni ipu na saunia e se faʻailogaina o chefs mai Hawaii ma le salafa o le lalolagi, e faʻaaoga ai mea e gaosia i le lotoifale. O Chefs Roy Yamaguchi ma Alan Wong o loʻo faʻatasi ma le Hawaii Food & Wine Festival, lea o loʻo faʻaalia ai le tamaoaiga o le setete ma fualaau faʻasaina ma faʻamaualuga ai le toe foi mai o le motu i se siosiomaga e mafai ona ola ai le faatoaga, siosiomaga, ma le tamaoaiga.

Novema 2 - 12, 2017
Hawaii International Film Festival
O le Hawaii International Film Festival e faʻamaoni i le faʻaleleia o le malamalama ma le faʻalauiloa faaleaganuu i tagata o Asia, le Pasefika, ma Amerika i Matu e auala atu i ata tifaga. HIFF faʻaalia ata tifaga tutoʻatasi ma o loʻo faia i le Regal Dole Cannery Stadium 18 Tifaga i le tautotogo ma pau.

Faatalitali i le mea silisili ma sili ona lata mai i le tutoatasi ma le lalolagi atoa.

Novema 12 - Tesema 20, 2017
Vans Triple Crown of Surfing
O le Vans Triple Crown of Surfing e toe foi atu i North Shore o Oahu. O le taʻalo atu i le Reef Hawaiian Pro i Haleiwa, o le faasologa o loʻo faaauau pea i le Vans World cup of Surfing i Sunset Beach, ma mulimuli ane o le Billabong Pipeline Masters i le lauiloa Banzai Pipeline. O North Shore o Oahu o le fale mo nei mea mulimuli i luga o le kalafa a le World Surf League (WSL) lea o le a faapaleina ai le siamupini fou a le lalolagi.

Novema 16-19, 2017
HONOLULU Vaiaso Faʻataʻitaʻi
HONOLULU Vaiaso Faʻataʻitaʻiga i le Hawaii Convention Center e faʻaalia ai taleni faʻavaomalo ma atunuʻu faʻapitoa faʻatasi ma faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga taʻitasi, VIP events, popup up boutiques, oloa faʻapitoa, ma isi mea na tutupu.

Tesema 10, 2017

Honolulu Marathon
E faitau afe tagata tafafao mai le salafa o le lalolagi e malaga i Oahu i tausaga taʻitasi e auai i le Marathon i Honolulu. O le 26.2-maila le vaaiga faʻapitoa e aofia ai vaaiga iloga i talaane o le lalolagi lauiloa Waikiki Beach ma Diamond Head.

Tesema 22, 23 ma le 25, 2017
Hawaiian Airlines Diamond Head Classic
O le Hawaiian Airlines Diamond Head Classic o se taʻaloga valu, taʻaloga e 12-taʻaloga o loʻo faʻaalia ai nisi o taʻaloga pasiketipolo sili a le malo.

O le tauvaga e faia i le Stanwarf Center Center o le Iunivesite o Hawaii.

Tesema 24, 2017

Sheraton Hawaii Bowl
I le maeʻa ai o le Iunivesite a Hawaii i le Mountain Mountain West (MWC) i le 2012, o le Sheraton Hawaii Bowl o se au mai le MWC e faasaga i se 'au mai le Konafesi o Amerika i le taʻaloga taʻaloga a le kolisi tausaga taʻalo taʻalo i le Honolulu Stadium o Aloha i le Vaeluaga o le Kerisimasi.

Ianuari - Mati 2018

E oʻo atu i le aso 28 Fepuari, 2018
33 tausaga Manatu Taua Quiksilver Big Wave I le mafaufau o Eddie Aikau
O taumalulu taʻitasi uma, o tafaoga sili ona lelei a le lalolagi e sau i Waimea Bay i luga o North Shore i Oahu e tauva ai i le Quiksilver Big Wave Invitational In Memory of Eddie Aikau. E na o le Eddie e mafai ona faia pe afai e sili atu i le 20 futu le aofaʻi o le galulolo mo le aso atoa. O le mea lea, e mafai ona faia lea mea i soo se taimi i le va o Tesema 1 ma le aso mulimuli ia Fepuari.

A lava le tele o le galu, e faitau afe afe mamoe e matamata i le fiafia o Kelly Slater ma Bruce Irons o tauva i lenei tauvaga lauiloa.

Ianuari 8-14, 2018
Sony Tatala i Hawaii
O le Sony Open i Hawaii na amata ese mai le PGA Tour e ala i le aumaia o le 144 o le au taaalo polofesa sili i le lalolagi i le motu faapitoa o Waialae Country Club ia Ianuari. O sui auai ua mavae e aofia ai taʻaloga taʻaloga e pei o le 2005 manumalo Vijay Singh, 2003 ma 2004 Winner Ernie Els, ma Hawaii lava ia Michelle Wie ma Tadd Fujikawa. O le aso e fitu aso o se tasi lea o mea aupito sili ona tele i le alofa mama i le setete o Hawaii.

Fepuari 11, 2018
'Ukulele Picnic i Hawaiʻi

O le tausaga lona 10 o le 'Ukulele Picnic i Hawaiʻi o le a faʻatasiina faʻatasi ai mea taua na tutupu i le faamanatuina o le mea sili ona pele a le Hawaii. O nei faafiafiaga e amata ile tusi maualuga i le Kakaʻako Gateway Park. O mea uma lava ma faafiafiaga e saoloto ma avanoa i tagata lautele.

Fepuari 19, 2018

Sili Aloha Run
O le alofa sili o le Run Run o se taʻaloga 8.15-maila e amata i le Aloha Tower i Honolulu ma faaiʻu i le Aloha Stadium i Halawa. E tolu-aso taaloga, soifua maloloina, ma le malosi o le tino e tupu i le faaiuga o le vaiaso o le tuuga ma e aofia ai le tele o pusa faʻaaliga e ofoina atu oloa ma tautua tulaga ese, faafiafiaga, aʻoga, ma isi mea.

Mati 1-4, 2018
Wanderlust Yoga Festival
Fiafia i le mafaufau, tino, ma le agaga fiafia i Oahu. O le Wanderlust Yoga Festival o se tasi o ituaiga o matai o yoga, o musika, ma top chefs faatasi ai ma le au failauga lelei o le lalolagi. Tatala le mafaufau, faafouina le agaga ma faamalieina meaʻai i lenei mea na faia i Turtle Bay Resort.

Mati 9-11, 2018
Honolulu Festival
O le 24 tausaga o le Honolulu Festival o se aso e tolu-aso o le faʻamanatuga o ata, musika, siva, ma tufuga mai le Pasefika. O le tausamiga e faaiʻu i se Grand Parade i Waikiki, sosoo ai ma le faaaliga a Nagaoka Hanabi.

Mati 26, 2018
Talosaga a le aliʻi Kuhio Festival
O le aso o le Aso Toʻonaʻio Tesema 7, 1918, na amataina ai nei aso faamanatu i le Aso Toʻonaʻi, i le aso 7 o Tesema, 1918. i le vaitau o le 1970 ma ua tuputupu ae e aofia ai gaoioiga o le masina-e pei o se faamanatu faamanatu, fono a le aufaipese, "Hoolaulea" po o le "Hoikeike" (faafiafia), ma isi mea.

Masina / Vaiaso

Aso Faraile mulimuli o masina uma Ianuari ia Oketopa
ARTafterDARK
O le ofoina atu o se uila fou i luga o le pau galuega (taimi fiafia), o le Falemataʻaga o Faatufugaga a le Honolulu e maua ai se afiafi e faʻamalosia ai lagona ma se tuufaatasiga o meaʻai, art, musika, siva, ma meainu. O le autu mo mea taʻitasi e atagia mai ai le ata o le falemaʻa ma faʻaalia ai se auala malie ma faʻafefefeloaʻi e matamata ai i ata i se atemosifia fiafia.

Aso Faraile i le gasologa o le tausaga
Rocky 'Hawaiian Rainbow Revue
O lenei vaiaso i le Super Pool o le Hilton Hawaiian Village e sili ona fiafia i le asiasi atu i aiga. Fiafia i se saafiafiga ia Duke Kahanamoku, o se tagata taʻalo a le Olimipeka na faʻaalia i le popularizing o le taʻaloga, ma le susulu o moli afi, hula siva, ma pati ma le tele o feʻau. E mafai e tagata asiasi o le Faletalimalo ona faʻatau faʻatau pepa ulufale mo le vaituloto e nonofo i le Ololo Ololo (latalata i le Tropics Bar & Grill). O tiketi e maua mo le faʻatau mai le 8 i le taeao i le 9 i le afiafi i aso uma sei vagana ai Aso Faraile, ma le 8 i le 2 i le afiafi i Aso Faraile (naʻo le potu). O faletalimalo o le faletalimalo ma tagata lautele e mafai foi ona faatau mai pepa ulufale i le ulufale atu i le Super Pool mai le 6 i le afiafi seia oo i le taimi i Aso Faraile.

Aso Toʻonaʻi Toʻonaʻi o masina taʻitasi
Honolulu Night Market
O Kakaʻako e ola mai i se mea e tupu i le afiafi lea e tuʻufaʻatasia ai faʻafiafiaga, musika ola, atinaʻe, faʻatau, ma meaai i le lotoifale. Faʻailogaina i lalo o moli a le aai o Honolulu, o lenei maketi o le po nei e faamanatuina ai le aganuu sili ona lelei o le taulaga i le taulaga, e aofia ai tagata atamamai, tusiata, musika, ma chefs.

O le tele o vaiaso i le gasologa o le tausaga
Sunset On The Beach
Fiafia i se ata tifaga saoloto i luga o le 30-futu mata i lalo o fetu i Queens Beach i Waikiki. O tafaoga faamasani faaleaiga-e ese mai le gaioiga. O faafiafiaga ola ma tagata e faatauina meaai e faaopoopo atu i le vibration. Sau vave e puʻe se nofoa tele ma puʻeina se vaaiga o le la.