2017 Nagaland Hornbill Festival Guide

O le lauiloa Hornbill Festival, e faaigoa i le manulele, o se tasi lea o faafiafiaga aupito sili ona tele o ituaiga tagatanuʻu o Nagaland , i le itu i sasae o sasae o Initia. O le hornbill e faapitoa le faʻaaloalo e Nagas ma o loʻo atagia mai tala faʻasolopito, ituaiga siva ma pese.

O afea le Tausiga o Hornbill?

O le tausamiga e masani lava i tausaga uma mai Tesema 1-7. Ae ui i lea, i le 2013 na faaopoopoina mo ni nai aso faaopoopo.

Ua faaiuina nei i le aso 10 o Tesema.

O fea oi ai?

O le tele o le tausamiga e faia i le Kisama Heritage Village , e tusa ma le 10 kilomita mai Kohima (o le laumua o Nagaland). O faatinoga e amata i le 9 i taeao i aso taitasi. E faigofie ona e tusi se taxi e alu ai, ae ia mautinoa o le taavale e pasi atu i paka i le nofoaga.

O le Concert Concert Hornbill Rock, lea e faia i le afiafi i le maeʻa o le la, o le a toe faia i Dimapur i lenei tausaga. E tusa ma le 20 vaega e auai ma tauva. O le taimi malaga i le va o Dimapur ma Kohima e tusa ma le 2 itula.

O le a le mea e tupu i le Tausiga o Hornbill?

O le tausamiga e faʻatulagaina e le setete o le malo ma o loʻo auai uma ituaiga o Nagaland. E faʻaalia ai aganuu, siva, pese a tagata, ma taʻaloga. O nei mea uma e faia i le lotolotoi o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o fale faʻapitoa, faʻatoʻa faʻamau i laupapa ma vailaʻau puʻupuʻu, lea e paʻu i le faʻatoʻilaloina o musika i le faaiuga o le aso.

E i ai le tele o fale faʻalavalima, faleʻai meaai, ma le pia laisa e fiafia ai.

Ae ui i lea, o le mea aupito sili ona tupu (faʻapitoa!) I le tausamiga, e le taumateina o le Naga taumafa tauvaʻai!

O se polokalama o aso taʻitasi mo le 2017 Hornbill festival e mafai ona sii mai iinei.

O fea e Nofo ai

O le Hornbill Festival o se tasi lea o tafaoga maimoa mai i Nagaland, o lea afai o loʻo e fuafua e auai, ia tusi tusi fale i le taimi muamua.

O le nofoaga sili e nofo ai i Kohima o le Hotel Japfu, le faletalimalo a le malo. O potu e sili atu i le 3,500 rupees mo se faalua. Faʻasalaga faʻamuamua e taua tele. Imeli: hoteljapfu@yahoo.co.in

I le isi itu, o loʻo i ai ni tafaoga i totonu o le nuu o Kigwema e mamao ese mamao mai le nofoaga o le tausamiga. Faamoemoe e totogi le 2,500-3,000 rupees i le po mo se faalua. Taumafai Lalhou's Homestay poʻo Greenwood Villa.

O le isi filifiliga o le tolauapi. O Kite Manja na o le tolauapiga i totonu o le faitotoa o le tausamiga, e na o le 100 mita mai le malae lauiloa autu. Tolauapiga amata mai le aso 30 o Novema, mo i latou e mananao e puʻe le sauniga amata i le taeao e sosoo ai. O fale e aofia ai faleʻie, ato moe, fale-fale, fale vai, nofoaga masani, telefoni feaveaʻi, ma le umukuka. O le "nofoaga aupito sili ona fiafia i le tolauapiga" i le afi, faʻafefe, ma isi gaoioiga. O pusa e amata mai le 1,365 rupees i le tagata, i le aso.

Taliga i le Tausamiga

Ua taʻalo Kipepeo se taʻaloga fautuaina mo le valu aso i le Hornbill Festival. Greener Pastures e taitaia le valu aso taamilosaga i le Hornbill Festival i tausaga uma. Siaki i le aso fitu aso Nagaland ma Hornbill Festival taʻaloga na ofoina atu e le Holiday Scout. O i latou uma o faʻalapotopotoga faʻapitoa.

O i latou o loʻo mananaʻo e pueina le tausamiga e ono fiafia i lenei faʻataʻitaʻiga ataata na saunia e Darter Photography i le faiga faʻapaʻaga ma le kamupani malaga a Gypsy Feet.

E aofia ai asiasiga i nuʻu tuaoi o le Angami, le Kaziranga National Park , ma le Majuli Island.

Afai e te manaʻo e te tumau i le tino (mafaufau i le vevela!), Aua le misia le Pasefika sili o le Tolauapiga. Latou te ofoina atu ni taʻaloga eseese.

Savali Tafaʻi