2017-18 Aʻoga a le Malo a le NYC: Brooklyn Elementary, Middle, High School

Aso malolo, Aʻoga Aoga, Tapenaga mo le NYC Public School 2017-18

E iloa Brooklyn e iai nisi o aʻoga a le lautele i totonu o le aai. E faʻapipiʻi tagata i le brownstone brooklyn mo ni mea e fiafia i ai i aoga a le lautele. Ae ui i lea, o le mea faalilolilo o loʻo i fafo ma o loʻo i ai nei lisi lisi mo vasega a le au faifeau. O le aʻoga a le aoga maualuga i le lalolagi atoa o loʻo i ai ni aʻoga e sili atu ona faigata le ulu atu nai lo nisi o kolisi sili i le atunuu. Ua faʻalauteleina foi e le aai le polokalama Pre-K, e fesoasoani ai e fetaui ma manaoga o matua uma.

Ae peitaʻi, afai e te fia iloa pe a aʻoga le aʻoga ma a leai, o le NYC DOE faʻataʻaloga fou ua faʻasaʻolotoina mo le aʻoga a sau.

Afai e te laki e maua se avanoa i lenei tausaga aoga 2017-2018, o se sootaga i le kalena.

Tau lava o mea taua? O le tausaga aoga e amata i le Aso Tofi o Setema 7 ma faaiuina i le Aso Lua o Iuni 26 . O le Taumalulu Taumalulu e amata mai i le aso 25 o Tesema-Ianuari 1 . O le taimi o Midwinter e amata mai ia Fepuari 19-23 . Paʻu o le tautotogo o Mati 30th-6th . I tausaga talu ai nei, ua faaopoopo ai e le DOE aso malolo faaopoopo i le faasologa e aofia ai Eid al-Fitr i le aso 15 Iuni.

Mo le tele o tausaga na o Brooklyn ma Kuinise tamaiti aʻoga na aʻafia i Brooklyn / Queens aso, ae o lea ua toe faʻailogaina le Aso Faʻamanatu Aso Anniversary / Chancellor ma ua maeʻa le aoga atoa. E faia lenei mea i le aso Tofi o Iuni 7. O isi aso e aofia ai le aso 21 o Setema ma le 22 mo Rosh Hashanah, Oketopa 9 mo Columbus Day, ma Novema 7 mo le Aso Palota.

Ma o le mea moni, Aso Faʻafetai i le aso 23 o Novema ma le 24. Aso Gafua Ianuari 15th o le Martin Luther King Day ma le Tau Hou Tausaga o le Aso Faraile Fepuari 16, ma le Aso Gafua Me 28 o le Aso Faamanatu.

E i ai ni aso faapitoa o aso atofaina mo Pre-K ma mo tamaiti aʻoga maualuga, faʻamolemole siaki le kalena i le fesoʻotaʻiga i luga e maua nei aso patino.

Faamolemole ia matau o aʻoga tutoatasi a Brooklyn e mulimuli i se faasologa eseese nai lo aoga a le malo, o lea afai o loo e suʻesuʻeina lena taimi, e tatau ona e faafesootai le aoga tutoatasi. O le kalena a le aʻoga tutoatasi e masani lava ona i ai se vaitau o le tautotogo ia Mati ma aoga ile aoga i le amataga o Iuni.

Afai ei ai lau fanau i le tootoo, ma e manaʻo e fai se malologa pe a aʻooga tamaiti aʻoga NYC, o se taimi sili lenei e tatau ona i ai i le lima. A maeʻa aʻoga, e tele lava laina i falemataʻaga, ma isi mea. O loʻo e sailia se tafaoga fiafia a tamaiti mo lau malaga i Brooklyn ma le apu tele, o la matou filifiliga lea o mea sili e fai i Brooklyn.

E tele mafuaaga e asiasi ai i tamaiti i Brooklyn. E ui lava o le nofoaga e mafai ona lauiloa mo taumafataga a le au faifaatoaga ma le fausiaina o fagafao, o loʻo i ai le tele o gaoioiga faʻapitoa mo tamaiti. Afai e na o sina taimi puupuu e faʻaaluina i Brooklyn ma tamaiti pe afai o oe o se matua o le aai ma o loʻo taumafai e faʻatumu se tasi i nei aso i se aoga faʻaleaʻoaʻoga, o nai manatu nei.

Amata lou aso e suʻe ai le tele o malae taʻalo o Brooklyn, lea e fegalegaleai ai tamaiti ma aʻoaʻoina le tele o tomai taua e pei o le auala e galulue ai ma isi. Afai e le o oe o se tagata e fiafia i fafo, pe faatalitali foi mo lau tama ia maua se taufetuli, ulu atu i le Brooklyn Children's Museum.

O lenei falemataʻaga faʻasolopito a tamaiti e masani ona faʻapitoa i mea eseese i le aoga. E tusa lava pe le o se aoga a le aʻoga, latou te faia i taimi uma mea e tutupu i aso taʻitasi. Po o le asiasi atu i le Falemataaga o le Brooklyn, ma suʻe le faletusi mummy. O se auala fiafia e faʻaalu ai le aso o loʻo i luga o le sami i le Brooklyn Bridge Park, lea e mafai ai ona e tietie solo, kayak, alu mo se tietie uila ma 'ai pizza i luga o pizzeria luga ma se vaaiga ofoofogia o Manhattan i lalo.

O se aso mai le aoga e le tatau ona avea ma se aso i luma o le TV. Faamoemoe e fiafia i lau malaga i Brooklyn ma ou aso e te alu ai mai le aʻoga.

Lomia e Alison Lowenstein