Kerisimasi, Florida 32709

Fai lau kata malologa e faailogaina "Kerisimasi, Florida!"

Ioe, Virginia ... o loʻo i ai moni lava se Kerisimasi. Ia, o loʻo i ai se Kerisimasi, Florida. Florida atonu e le mafai ona iloa le tele o le kiona, ae o le tamai faletalimalo lata ane i le talafaasolopito o Fort Christmas ua tele le gaioiga ao lei faia le aso malolo. O tagata e mai maila maila e fai a latou kata Kerisimasi ma le mekasini meli ua faailogaina "Kerisimasi, Florida!"

E pei ona mafai ona e mafaufau i ai, e le faigata ona maua ni mea e ofo ai i totonu o se alalafaga lea o le Kerisimasi i le tausaga atoa - mai le laau tele o le Kerisimasi na i ai i le tulimanu o le tasi aufaʻesega i le faletalimalo o Santa ma sopo i luga o se fale i le paka o le RV , e faigofie ona iloa o tagata uma o loʻo naunau e faʻatautaia igoa o le taulaga.

O le uluai nuu sa taua o Fort Christmas, na faaigoaina mo le taimi o le tausaga na fausia ai le fale puipui i le 1837. O le "malosi" na paʻu ina ua tatala le uluai fale i le 1892, ma ao latou fai mai ... o isi mea o le talafaasolopito.

Fort Christmas Historical Park

Ua naʻo ni nai maila i matu o le auala tele o Fort Fort Christmas Historical Park . O le ata muamua o le taua, na fausia i le 1837 i le taimi o le Taua a Seminole Indian, taula le paka 25-eka lea e iai foi se fale masani o Florida "Cracker", o paionia e fitu, o se suka gaosi ma mea faigaluega o talafaasolopito. Tagata asiasi i le faʻailoga-Cracker log house Visitor Center o le a faʻaalia se tamaoaiga o faʻamatalaga faʻasolopito ma se faleoloa meaalofa.

O le paka tafaʻasolopito o loʻo aofia ai foi faleoloa pusa taʻalo (e aofia ai se lapoa tele e ufiufi ma siakiina), fale e teu ai le fale, o le malae taʻalo a tamaiti, o le peisipolo, tennis, volleyball ma le pasiketipolo.

E tatala le paka i le Aso Lua i le Aso Sa 8:00 I le 8:00 i le aoauli i le taimi o le taumafanafana ma le 8:00 i le vave i le 6:00 ile aoauli. O fale puipui falemaʻi e 9:00 i le taeao seia aulia le 4:00 i le po. E tapunia le paka Aso Gafua. O le ulufale atu e leai se totogi.

Jungle Adventures Nature Park

I le itu i sasaʻe o le taulaga, o le Jungle Adventures Nature Park o se faʻamanatuga faanoanoa o auala i aso mamalu o Amerika.

O le faʻalauteleina tele-nai lo le ola o le aulotu ua faailogaina le ulufale atu i le paka lea e telefoni mai ai manu felelei i le fale. E ese mai i meaola, o le paka e faasalalauina ai faʻamatalaga o vaʻavaʻa, o vaʻavao vaomatua ma sili atu. E tatala le paka i aso uma mai le 9:30 i le taeao i le 5:30 i le afiafi, timu poʻo le susulu. O le mea e faanoanoa ai, ua matou tuai ona maua muamua le Jungle Adventures, o lea e le mafai ona ou fai pe $ 23.95 faaopoopo le lafoga (po o le $ 16.95 faaopoopo le lafoga mo tamaiti 3-11 tausaga, o tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga ua faatagaina saoloto ma ua matutua 60 tausaga ma silia $ 20.95 ) e aoga le tau o le faʻatagaina.

Faatonuga

O le Kerisimasi e tu i le 20 maila i sasae o Orlando i luga o le Highway 50, o se auala na malaga i na ulutala i Titusville i le Space Coast. O le mea laʻititi, ae o le taimi nei, post post i luga o lou taumatau pe a maeʻa ona e vaʻai i le lanu meamata "Kerisimasi" o le faailoga o le ulufale atu i le taulaga. Ua teuteuina mo le aso malolo i le taamilosaga faatasi ai ma se pulou aso malolo i luga ma se laau Kerisimasi i totonu o le fale. I le taumafanafana, o se nofoaga filemu, ae ao lei amataina aso malolo, e manaia tele le gaioiga. Laina tagata mo le avanoa e meli a latou kata malo ma tusi ma le faailoga tulaga ese o le "Christmas, FL 32709."

E ui o loʻo i ai se tamai faleoloa meaalofa o le Kerisimasi, e leai lava se isi mea i totonu o le taulaga sei vagana ai le tulimanu o le Circle K e faʻapitoa faleoloa.

Afai o loʻo e tilotilo e paka lau taʻavale, o loʻo e luʻitau i le Christmas RV Park. O le mea moni, afai o loʻo e faʻamalosi, o loʻo i ai se tolauapiga muamua e maua i le Tosohatchee Reserve State Park i le Kerisimasi. A leai, o le fale e sili ona vaʻaia o loʻo i Orlando poʻo Titusville.