2016 Oakland Gay Pride Festival - East Bay Gay Pride 2016

Faʻamanatuina o le faʻamaualuga o tamaitai i le itu i East Bay i Oakland

Na o le vasa o San Francisco ma le faʻasoa atu o se tuaoi faʻatasi ma le iunivesite tuʻuaia o Berkeley, le aai o Oakland (414,000 o tagata) - o le tele o vaʻalele ma le gaosiga o pisinisi - ua avea ma se toe faʻafouina i tausaga talu ai nei. O le tau o le soifuaga ua ola i San Francisco ma isi vaega o le Bay Bay, e toatele ua siitia atu i Oakland, ma tuaoi i le aai atoa - mai Rockridge i matu e oo atu i le taulaga i Merritt, agai i le talafaasolopito o Jack London Square ma le sami i Alameda - ua vaʻavaʻai i se faʻaopoopoga o suiga fou, e aofia ai le toʻatele o tagata LGBT.

Faʻateleina faʻatusatusa i isi gaioiga faʻapitoa ma vaaiga faʻapitoa o le gataifale o Portland, Austin, ma Brooklyn, Oakland o se aai tele e matamata, ma se nofoaga fiafia e suʻesuʻe ai. Afai e te iai i le eria i le tautoulu, e mafai foi ona e auai i se mea fou (i lona fitu tausaga) LGBT, Oakland Gay Pride, lea e faia i le ogatotonu o Setema. O le aso o lenei tausaga o le Aso Sa, 11 o Setema, 2016

Oakland Pride e faia i se Aso Sa ma e aofia ai mea autu e lua. Le Oakland Gay Pride Parade, lea e taamilo i le 10:30 i le Broadway ma auala 14, i le Frank H. Ogawa Plaza, ma o mai i sasaʻe i Broadway i le 20th Street - o se faafanua o le auala o Oakland Pride Parade.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e faia le sauniga o Oakland Pride i le aoauli, mai le 11 i le taeao seia oʻo i le 7 i le afiafi, i le Broadway ma le 20 ma faʻafiafia i faafiafiaga i le tele o vaega (Womyn's, White Horse, Main Stage, Latina), tagata faʻatau pisinisi, ma isi mea.

O le faʻasologa o lenei tausaga o le pop star o Deborah Cox, ae o le tele o isi musika o le ai ai foi. O le ulufale atu i le tausamiga e $ 10.

Oakland Gay Resource - Bay Area Gay Resources

O le faʻasalalauga aloaʻia a le aai, Asiasi i Oakland, ei ai se 'upega tafaʻilagi sili ona lelei ma le tele o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapea foi le tele o mataupu e fiafia i tagata asiasi mai.

Naʻo le itu i matu, Asiasi i Berkeley o se isi auala agaʻi-mo nisi faʻamatalaga i le suʻeina o mea e vaʻaia ma faia i East Bay.

Oakland o loo i ai ni luʻu gay, ma o nei tulaga e mautinoa lava o le a manumalo i le taimi o le Pride Weekend - latou te aofia ai le White Horse Inn e lata ane i le tuaoi o Berkeley, o le taulaga tele o Oakland ma le Bar (aka BNB), ma le Latina -o le lotolotoi o le gay bar Club 21, o le taulaga foi lea. Vaʻai foi i pepa a Gay Bay, e pei o Bay Area Reporter ma San Francisco Bay Times,

O le mea moni, e faigofie le oʻo atu i Oakland mai San Francisco , ma o le ae maua ai fautuaga i le mea e nofo ai i le Castro Gay Hotels Guide , le Aai o San Francisco Gay Hotels , ma San Francisco SoMa Gay Hotels Guide . O le gaosiga o San Francisco gay o loʻo i ai faʻamatalaga uma i nofoaga mananaia e nofo ai i lena aai, ma o le saite tulaga ese o le San Francisco CVB ile malaga ile GLBT e aoga tele.