2018 O le a asiasi aloaia i le tausaga o Nepal '

Ina ua mavae ni nai tausaga umi - ma sili ona faigata - tausaga, ua amata ona lagona e Nepal le sili atu ona mautinoa e uiga i lona lumanaʻi, aemaise lava i tulaga o tagata tafafao maimoa. O le masina talu ai, na amata ai e le malo o Nepali ona fuafua mo le lumanaʻi o femalagaaiga i lena atunuu ma ua ia faia le laasaga malosi o le folafolaina o le 2018 "Asiasi i le Nepal Nepal", faatasi ai ma le sini faaalia o le faatosinaina o le 1 miliona tagata asiasi mai.

I nai tausaga ua tuanaʻi, o se faasologa o faʻalavelave faʻalauiloa maualuga na oʻo ai i le pa'ū tele o tagata asiasi i Nepal, o se nofoaga lauiloa mo le savaliga ma le faʻasaoina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le tautotogo o le 2014, o se vailaau matautia i Mt. O Everest na faʻailoa mai olaga o tagata faigaluega e toʻa 16 na galulue ai iina, ma oʻo ai i le mutaaga o lena vaʻaleleʻa pe a faʻaumatia galuega a le au faipisinisi ma o latou tagata faigaluega Sherpa. I se taimi mulimuli ane o lena pau, na taia ai le vaega o Annapurna i se paʻu lapoa, ma fai mai e sili atu ma le 40 tagata tietie. O lena mea na tupu na sosoo ai ma se mafuie matautia i le tautotogo o le 2015, lea na fasiotia ai le silia ma le 9,000 tagata i le salafa o le atunuu, ma mafua ai le faaleaogaina o se isi taimi maualuga i luga o Everest ma isi mauga tetele.

O se taunuuga o lenei manoa o faalavelave le manuia, o le vaega o tagata tafafao maimoa i Nepal na faia se lavea tele. O nisi lipoti ua faailoa mai ua paʻu i le tusa ma le 50 pasene, pe sili atu foi. O lenei mea ua mafua ai nisi savaliga sopo i luga o le lotoifale ma o aʻe aʻe kamupani e tapuni o latou faitotoa ma tuua ai le faitau afe o tagata mai galuega. E foliga mai ao taumafai le atunuu e toe fausia, ua filifili tagata asiasi mai fafo e nonofo ese.

Ae, o loʻo i ai sina malamalama o le faʻamoemoe i le tafailagi. O le vaitafe o le vaitafe 2016 ma le taamilosaga i le Himalaya na alu ese e aunoa ma le tele o se auala, ma e silia ma le 550 palota na tutupu i Everest i vaiaso mulimuli o Me. Ma e ui o ripoti e faailoa mai ai o le numera o tagata asiasi mai fafo o loʻo i lalo mai tausaga talu ai, o tagata femalagaaʻi ua amata ona toe foi mai i ni mea laiti, ae ua faateleina le numera o numera.

Tourism on a Rebound

O lenei mea ua tuʻuina atu i totonu o le vaega o tagata tafafao maimoa a Nepali se mafuaaga e tatau ona mautinoa, e aofia ai Peresitene Bidya Devi Bhandari. Na ia otootoina se polokalama fou i totonu o Nepal, lea e fuafua e amata ai ona togafitia tagata femalagaaʻi i le tele o numera i le gasologa o le 2016/2017. O le faʻamoemoe o lenei polokalama o le a amata ona fua mai i le 2018 pe a faʻamoemoe le vaʻavaʻavaʻavaga e toe faʻafoʻi atoa mai faigata o nai tausaga talu ai nei.

Ae le gata i lea, e ui i lea, e fai mai Bhandari o loo galue o ia i se fuafuaga e 10-tausaga mo le tafaoga a Nepali o le a siata le ala mo le lumanaʻi. O lena fuafuaga o le a le gata na aofia ai auala e faʻateleina ai tagata asiasi mai atunuu lata ane ae o isi vaega foi o le lalolagi. E faʻamoemoe foi le malo e faʻafaigaluega i le faʻaleleia atili o atinaʻe i le lotoifale, ia faafaigofie ai mo tagata faimalaga ma tagata faimalaga ona maua ni pemita, faaleleia atili le tau i nofoaga taumamao, fausiaina o fale laveai i itulagi Everest ma Annapurna, ma isi. O le fuafuaga o le a faafaigofieina ai le toe faaleleia o Nofoaga o Measina a le Lalolagi ua faaleagaina i le mafuie, faapea foi ma le fausiaina o falemataaga fou ma isi fausaga faaleaganuu ma lotu.

O se vaega o le fuafuaga mo le faia o Nepal e sili atu ona fiafia i tagata femalagaaʻi o le faʻaleleia lea o le saogalemu o vaalele i ai iina.

I le tala faasolopito, o le atunuu o loʻo i ai ni tala le lelei pe a oʻo mai i faʻalavelave tau vaalele, ae e faamoemoe Bhandari e sui lena i le faʻatinoina o tulafono ma taiala. E faʻamoemoe foi o ia e faʻaleleia faʻamalositeti o loʻo faʻatinoina i totonu o Nepal, ma faʻaogaina ai le telefoni faʻaonapo nei i le alamanuia. I luga o lena mea, ua faamoemoe le Peresetene e faaleleia nofoaga i le Malae Vaalele a Tribhuvan i Kathmandu, faapea foi le malepe o eleele i luga o malae vaalele fou i nisi o nofoaga tafafao maimoa mai i le itumalo.

E Mafai Ona Faataunuuina Folafolaga?

O nei mea uma e lelei tele mo tagata malaga o loo faamoemoe e asiasi atu i Nepal i se taimi lata mai, ae o nisi o folafolaga e tatau ona ave i se masima masima. O le malo o loʻo i ai le lauiloa ona o le le lelei ma le leaga, lea na mafua ai ona mafaufau le toatele pe o faamoemoe moni Bhandari e ausia mea uma ua ia fuafuaina, pe afai o ia na o le fai atu o mea saʻo e fesoasoani e faamalosia ai agaga oi latou e galulue i le tagata tafafao maimoa.

I le taimi ua tuanai, ua susulu atu le malo o Nepali i se mea e faaleagaina ai le fia miliona o tala, ma ua o mai ma sina mea itiiti e faaali mai ai. E tusa lava pe o le a le toe iai le mataupu pe leai foi, ae o le taimi nei e sili atu nai lo le mea e manaʻomia e tagata Nepali ona taulai atu i le ausiaina oa latou sini. O le lumanai manuia o lo latou atunuu e faalagolago i ai, ma o le a avea ma se mea e maasiasi pe afai latou te toe osofaia.