2018 Pushkar Camel Fair: Taʻiala Faʻamanatu Taʻiala

30,000 kamela i se tamaʻi nuʻu mativa!

O se 30,000 kamela ofoofogia na liliu atu i luga o le tamai toafa toafa o le taulaga o Pushkar, i le setete o Rajasthan i Initia, mo le tausaga faaletausaga Pushkar Fair. O se vaaiga manaia ma uiga ese, ma o se avanoa sili e molimauina ai se tafaoga masani a Initia.

O le uluai faamoemoe i tua o le Pushkar Camel Fair o le faatosina mai lea o camel ma le au faifaatoaga manu e faia pisinisi i le taimi o le sauniga paia a Kartik Purnima , lea na faia i Pushkar e lata i le masina atoa i le masina o Hindu i Kartika.

O le tulaga lelei ua avea nei ma se tafaoga mataga, ma o le vaega o fefaatauaiga a camel ua sili atu ona maualuga i se polokalama aloaia o gaoioiga na fuafuaina e le Rajasthan Tourism.

O afea le Faʻatau?

E masani lava ia Novema, faʻalagolago i le taamilosaga o le masina. O le kamela e faia i nai aso muamua o le tausamiga, ma o le a le taimi na taulaʻi ai le taulaiga i le faʻalauteleina o faʻamanatuga faʻalelotu. I le 2018, o aso aloaia mo le Pushkar Fair o Novema 15-23. Ia mautinoa ia vave ona e vaʻaia le saʻo i le sologa lelei! O kamela ma isi lafumanu o le a amata ona taunuu mai mai le fa aso ao le i amata aloaia le lalelei.

Saili faʻamatalaga auiliili e uiga i aso Pushkar Fair , e aofia ai mea e tutupu i aso taitasi ma pe a faia le tausamiga i tausaga o lumanai.

O fea ma le faʻapefea ona Faamanatuina le Faʻamanatuga?

I le taulaga laitiiti o Pushkar, e lata ane i Amema, o loʻo tu i le pito o le Thar Desert i le setete o Rajasthan.

O le tele lava o gaoioiga e faia i le talafatai, e tu i le itu i sisifo o le taulaga e lata ane i le va o le Brahma Temple Road ma le Highway Highway 89. O laei o laei, teuteu, seleseleina, ulufale atu i le taua, taufetuli, faia i siva, ma fefaʻatauaʻiga. O se tafaoga tele e faia, faatasi ai ma le anoanoaʻi o musika, taulaitu, sisiva, uʻamea, gata suauu ma kariota e puʻe e faafiafia le motu o tagata.

Faʻalauiloa le Rajasthan Tourism se polokalame o mea na tutupu ao le i faia le tausamiga, lea e mafai ona maua mai e aunoa ma se mea e te nofo ai i Pushkar.

O a Aso Faitino e Faia i le Taimi Faʻamaonia?

Na o mai tagata malaga i lenei tausamiga e taele i vai paia o le vaituloto o Pushkar ma faamalolo a latou agasala. O aso e lua i le masina atoa o loʻo manatu o se taimi pito sili lea ona lelei o le tausaga mo le taele i le vaituloto. O i latou e taʻele i le aso o le masina atoa ua fai mai e maua ai faʻamanuiaga faapitoa.

O le a se mea e mafai ona faʻamoemoe i le faʻamaonia?

O luga o le oneone e foliga mai ua tumu i kamela e mafai ona iloa e mata ma o le faitau aofaʻi o Pushkar e sili atu i le 400,000 tagata, faatasi ai ma le osofaʻia o tagata asiasi, kamela ma tagata tafafao maimoa. O taʻaloga a kamela e mautinoa lava o se mea taua, e ui lava o tauvaga mataʻutia matagofie e faʻaalia ai kamela matagofie ma teuteuina e faʻafiafia foi. O loʻo i ai le siva o le malumalu, tagata ma faʻafefiloi konaseti musika, agaʻigaʻi faaleagaga ma tala faʻasolopito, ma faatufugaga faʻataʻavale taulima. Ma, ioe, o le a le atoatoa le lelei e aunoa ma se tauvaga musika!

I le itu le lelei, o le tele o faatosinaga a tagata tafafao maimoa o lona uiga o le tele o tagata o le atunuʻu latou te vaʻai lelei i se avanoa tupe. Ia saunia e faʻalavelaveina e tagata faʻataʻitaʻi, tamaʻi, ma tamaiti.

O le a talosagaina foʻi e tagata faʻatau oloa Camel ni tupe faʻaalu pe afai e te manaʻo e ave a latou ata.

Vaʻai i le Faʻamatalaga mai se Faletalimalo Air Hot

E mafai ona molimauina le matagofie o le kamela mai luga, i se paluni vevela vevela . SkyWaltz e ofoina atu le vaʻalele i luga o Pushkar i le vaveao ma afiafi.

Pushkar Fair Tours

Auai Vedic Walks e uiga i la latou malaga faapitoa i Pushkar Fair. E lua faalua i le aso i le taimi saʻo, taeao ma afiafi. I le tafaoga o le taeao, o le a mafai ona e vaai atu i tagata malaga e ave se tootoo paia i le vaituloto. O le asiasiga i afiafi e asiasi atu i le laufanua mataʻutia i lona amataga.

O Fea e Nofo ai i le Taimi Lelei

O le faʻateleina o tagata asiasi i le taimi o le kamela e faʻamaonia ai le manaʻoga mo fale e faʻapipiʻi, ma o tau e faʻatuputeleina. E lua auala autu mo le faatulagaina o se nofoaga e nonofo ai - pe taunuʻu mai i ni nai aso ao le i amataina le saʻo ma saili i se mea (o le mea sili ona taugofie), poʻo le tusi muamua.

O fale e aofia ai faletalimalo faigofie, o tolauapiga faʻamafanafana faʻapitoa na faʻatutuina i le toafa aemaise lava mo le tausamiga, fale talimalo, ma nofoaga o le faatoʻaga.

O nofoaga pito sili nei ia e tumau ai i luga o se paketi i tafatafa o le nofoaga talafeagai.

Maua I

O le nofoaafi lata ane, lea e maua ai mamao mamao o nofoaafi a le Faʻasalalau a Indian, o le Vaita. O le laina nofoaafi e fesootaʻi ai Vaiele ma Pushkar na tatala i le amataga o le 2012. Ole malaga a le Pasese Vaalele-Vaalele mai Ajmer i le 10 i le taeao ma taunuu i Pushkar i le 11.25 i le taeao. O se nofoaafi e le mafai ona faʻaaogaina, o lea e le mafai ai ona e tusiaina tiketi i le taimi muamua. O le pasese e 10 rupees. O le nofoaafi e le faia i le Aso Lua po o le Aso Faraile.

A leai, afai e te alu i luga o le auala, o se matagi malosi e 30 minute le mamao e ala atu i le Snake Mountain (Nag Parbat) e talafeagai ona taua i Pushkar. O pasi i le lotoifale ua faʻaumatia ma tumu i luga ae o le pasese e na o le 20 rupees ma o le faigamalaga e matua moni lava (faaliliu, ma le vevela). Faʻamasese ese mai le nofoaga pasi, e latalata lava i le nofoaafi (savali i luga o le auala savali i le isi itu o le auala). O se tasi o auala i totonu o se taxi e masani ona faʻaalu pe tusa ma le 500-600 rupepa ae mafai ona sili atu i le taimi o le kamela faʻasaga. Talanoa malosi!

I le isi itu, o le malaevaalele lata ane o Kishangarh, e tusa ma le 40 minute i matu sasaʻe o Ajmer. Na amataina i le aso 11 o Oketopa, 2017. E maua e le malaevaalele malaga mai aso uma mai Delhi, faatasi ai ma isi taulaga e aofia ai Udaipur ma Mumbai. O vaalele e tatau ona faagaoioia e nai kamupani vaalele e pei o Zoom Air ma le Air Airlines, e faaopoopo atu i tagata e pei o Air India ma Spice Jet. O le isi filifiliga o le malaevaalele i Jaipur , e tusa ma le lua ma le afa itula le mamao. O taʻavale pasese i Pushkar e mafai ona faaluaina i le taimi o le tausamiga. Faamoemoe e totogi le 2,000 rupee i luga.

Faʻasalalau ia Malamalama I

Afai e te alu i le vaituloto i Pushkar, atonu o le a fesiligia oe e Brahmins poo le au Hindu oeo le a tuuina atu ia te oe se faamanuiaga (e tusa lava pe e te le manao i ai pe malie i ai) ma ole atu mo se foai tele i le taui . O le a latou uunaiina oe e totogi ma faʻamalosia foi e valaʻau leoleo. E masani foʻi ona o mai tagata o le nuʻu ma avatu ia te oe fugalaau poʻo fugalaau fugalaau, ona talosagaina lea o se tupe tele. Ia mautinoa ia matua aloese mai soo se tasi e latalata atu ia te oe.

Isi Faiva ae Faigata i Ravakani

O le popole e faʻapea o le Puskhar Camel Fair o se pisinisi tele pe e te manaʻo e faʻatautaia se laufanua lanu i totonu o Rajasthan i se tulaga maualalo? Taumafai i le Chandrabhaga Fair i Jhalawar poʻo le Kolayat Fair i tafatafa o Bikaner, lea e tupu i le taimi lava e tasi ( silasila i faʻamatalaga ma aso ). E fesoʻotaʻi faʻatasi uma le lafu manu (e aofia ai kamela) faʻatasi ai ma le malaga paia ma le taʻele i vaituloto paia.