2018 Taiala Taʻiala a Ganesh Chaturthi

Faʻafefea, o afea ma nofoaga e faʻamanatu ai le faiga o le Ganesh i Initia

O lenei tausamiga mataʻina e faʻamamaluina ai le fanau mai o le atua pele o le elefoni Hindu pele, le Aliʻi Ganesha, e lauiloa le tapuaʻiga ona o lona mafai ona aveesea mea faʻalavelave ma aumaia ai le manuia.

O afea o Ganesh Chaturthi?

Late Aokuso po o le amataga o Setema, e fuafua i le taamilosaga o le masina. E pau i le aso lona fa talu mai le masina fou i le masina Hindu o Bhadrapada. I le 2018, Ganesh Chaturthi i le aso 13 o Setema. Ua faamanatuina mo le 11 aso (faaiuina i le aso 23 o Setema), faatasi ai ma le faaaliga tele na tupu i le aso mulimuli na taʻua o Anant Chaturdasi.

O fea e Faamanatuina?

E tele lava i setete o Maharashtra, Goa, Tamil Nadu , Karnataka ma Andhra Pradesh. O se tasi o nofoaga aupito sili ona lelei e iloa ai le tausamiga o loʻo i le taulaga o Mumbai. O faʻamanatuga e faia i se auala faapitoa i le maota maualuga o Siddhivinayak, o loʻo i le totonugalemu tutotonu o Prabhadevi, lea e tuʻuina atu i le Aliʻi Ganesha. O se numera e le mafaitaulia o tagata tapuaʻi e asiasi atu i le malumalu e auai i tatalo ma avatu o latou faʻaaloalo i le Atua i le taimi o le tausamiga. E le gata i lea, e tusa ma le 10,000 tupua o le Alii Ganesh e faʻaalia i nofoaga eseese o le taulaga.

E faapefea ona Faamanatuina?

O le tausamiga e amata i le faʻapipiʻiina o tulafono tetele a le Ganesha i fale ma paluga, ia na fausia faapitoa ma matagofie le teuteuina. Sa faia e le au tufuga ni masina o taumafaiga i le faia o faatusa.

E faasaina le tilotilo i le masina i lenei po muamua e pei o le tala na talie le masina i le Alii Ganesha ina ua pa'ū mai lana taavale, le iole. I luga o le Anane Chaturdasi (o le aso mulimuli), o foliga o loʻo faʻalauiloaina i luga o auala, faʻatasi ma le tele o pesepesega ma siva, ona faʻaofuofu ai lea i le vasa po o isi tino vai.

I Mumbai naʻo ia, e sili atu i le 150,000 faʻatusa e faʻauʻuina i tausaga taʻitasi!

O a Faitioga e Fausia?

O le taimi lava e faʻapipiʻiina ai se ata o le Alii Ganesh , o loʻo faia se sauniga e faʻaogaina ai lona auai paia i totonu o le faʻatagata. O lenei sauniga e taua o le Pranapratishhtha Puja, lea e faitauina ai le tele o mantras. A maeʻa nei, e faia se tapuaiga faʻapitoa. O taulaga o laʻau suamalie, fugalaau, araisa, popo, fusi ma tupe siliva ua faia i le Atua. E faʻauʻuina foʻi le faʻatagata i le paʻu paʻu paʻu. Tatalo e ofoina atu i le Alii Ganesha i aso uma i le taimi o le tausamiga. Malumalu ua tuʻuina atu i le Aliʻi Ganesha faʻapitoa foʻi mea faʻapitoa ma tatalo. O i latou o loʻo iai se faʻatagata o Ganesha i lo latou fale latou te tausia ma tausi ia te ia o se malo e sili ona pele.

Aiseā ua faʻauʻuina ai le vai i le vai i le faaiuga o le Tausamiga?

E tapuaʻi tagata Hindu i tupua, po o tupua, io latou atua aua e maua ai ei latou foliga vaaia e tatalo i ai. Latou te iloa foi o le atulaulau o loʻo i ai i se tulaga tumau o suiga. Folasaga mulimuli ane tuʻuina atu le leai o se mea. Peitaʻi, o loʻo tumau pea le malosi. O le faatofuina o faatusa i le vasa, poʻo isi tino o vai, ma le faʻaumatia mulimuli ane o se faʻamanatuga o lenei talitonuga.

O le a le mea e faʻamoemoe I le taimi o le Tausamiga

O le tausamiga e faamanatuina i se tulaga lautele. Lotoifale i le lotoifale o le tauvaga ma le tasi ma le isi ina ia maua ai le ata sili ma sili ona lelei o Ganesha ma faʻaali. Ia maitauina ni auala tumu, faatumulia i tagata tuuto, ma le tele o musika.